Afaceri cu mobila de colectie

Afaceri cu mobila de colectie

Cu o cifra de afaceri de trei milioane de euro pentru 2008, cu 50% mai mare fata de anul trecut, BoConcept a lansat colectia si catalogul pentru anul 2009. Aceasta este cea de-a treia colectie de mobilier lansata de retailerul danez in Romania si reuneste ultimele tendinte in design interior si ofera solutii perfect adaptate pentru a mobila spatii destinate unor activitati diverse. Piesele de mobilier multifunctional sunt principala atractie a noii colectii: mese extensibile, masute de cafea, canapele si paturi cu module de depozitare si scaune confortabile Una dintre caracteristicele pe care pune accent producatorul de mobilier este tocmai personalizarea. Piesele componente ale mobilierului pot fi combinate in diverse feluri pentru a satisface dorintele celor mai exigenti clienti. Canapelele si scaunele sunt disponibile in peste 80 de tipuri de nuante diferite de materiale textile si piele, iar aspectul mobilierului poate fi si el personalizat prin furnir. Noua colectie ofera o gama variata de canapele modulare, ce pot fi combinate in diverse moduri pentru a obtine forma si stilul dorit. Primul magazin BoConcept din Romania s-a deschis in 2006 in Complexul Feeria Baneasa. BoConcept este un brand international de mobilier si decoratiuni cu peste 350 de magazine si studiouri de marca, in peste 47 de tari din lumea intreaga.

Tendinte moderne

Mystery Mood, Global Ground si Dimension Delight sunt cele trei stiluri reunite de noua colectie BoConcept.
Mystery Mood este un stil sofisticat si luxos, inspirat de atmosfera barurilor si restaurantelor de lux. Acesta reflecta o puternica influenta masculina, fiind caracterizat de culori inchise, spectaculoase, piese de mobilier voluminoase, suprafete metalice, accesorii cu personalitate, de o eleganta sofisticata. O imagine bruta si totusi rafinata a luxului, in culori precum negru, gri, maro, indigo, alb si cupru. Stilul aduce in prim plan materiale pretioase precum pielea sau blana sau metale precum cuprul si argintul.
Stilul Global Ground este un melange de elemente, inspirate din cultura Nepalului, Braziliei, Americii de Sud sau Europei de Est. Acest stil caracterizeaza interioarele armonioase si primitoare, reuneste mobilier de calitate, in tonuri naturale de lemn, combinate cu maro, curry, bej, verde, turcoaz, nuante acvatice si o gama generoasa de materiale caracteristice culturilor lumii: fetrul, impletiturile din rachita.
Dimension Delight este stil inspirat din viata urbana, care aduce in prim plan puterea detaliului. Este caracterizat de materiale contrastante, forme si structuri indraznete, suprafete lucioase si oglinzi. Formele organice, liniile asimetrice si efectele geometrice in tonuri neutre de negru, alb, curry, argintiu, albastru inchis si galben contureaza acest stil simplu si functional.

Designerul premiat

Anders Norgaard, unul dintre designerii mobilierului BoConcept, sustine ca isi extrage esenta inspiratiei din sarcina provocatoare si entuziasmul de a invata sa lucreze cu noi materiale. Anders Norgaard este stabilit in Arhus, Danemarca si conduce o mica echipa de designeri in propria sa companie, Norgaard Design. Anders a creat printre altele designul canapelei Como si al scaunului One, ce a castigat prestigiosul premiu Red Dot Design Award 2008.
   
Planuri investitionale

La sfarsitul lunii noiembrie, retailerul danez a anuntat deschiderea unei noi reprezentante la Sibiu, in urma unei investitii de aproximativ 400.000 de euro. In martie si noiembrie 2009 vor fi inaugurate alte doua noi showroomuri, la Iasi si Brasov, iar pana la finalul anului 2010, BoConcept va detine sase magazine in Romania.