Astazi incepe programul "Rabla"

Astazi incepe programul „Rabla”

Astazi a inceput prima etapa a programului „Rabla”, etapa in care sunt vizate 20.000 de masini, din cele 60.000 pe intreg anul. Principalele conditii pentru a primi cei 3.800 lei prima de casare in schimbul radierii din circulatie este vechimea minima de 10 ani a masinii si inmatricularea in Romania pana cel tarziu in 2006.

Proprietarii de masini mai vechi de 10 ani care vor sa si le schimbe cu altele noi pot merge incepand de azi la dealerii inscrisi in progrmul de innoire a parcului auto national. Acestia trebuie sa aiba masinile inmatriculte in Romania pana in 2006 cel tarziu, sa mearga la dealerii autorizati cu o copie dupa cartea de identitate, cu dovada de scoatere din circulatie prin radierea masinii si cu alte dovezi de mostenire, in caz de deces al fostului proprietar, in caz de schimbare a numelui, casatorie sau alte situatii.

Odata dosarul depus la dealer, din valoarea noii masini vi se va scadea 3.800 lei, atat cat este prima de casare. Anul acesta, sunt incluse in programul „Rabla” 60.000 de masini, cu o valoare totala de circa 228 milioane Ron.

Spre deosebire de anul trecut, programul se va derula in trei etape, a cate 20.000 de masini, astfel incat dupa fiecare faza numarul autoturismelor atribuit dealerilor poate fi modificat in functie de vanzari si de marca cea mai cautata.

In 2008, au fost incluse in program 40.000 de masini, cu o valoare de 3.000 lei prima de casare si cu limita minima de vechime de 12 ani.

Cum ti se pare valoarea primei de casare?