Căţelul bolnav devine pretenţios la mâncare de câini!

În general, animalele de companie se obişnuiesc să mănânce ceea ce le oferă stăpânii şi în funcţie de posibilităţile materiale, de ce nu? Sunt persoane cărora le plac animalele, iubesc sa aibă grijă de un căţel, însă nu le oferă decât resturi de la masă sau parte din meniul lor ca hrană de câini.

Ei sunt căţei foarte alintaţi, foarte pretenţioşi sau poate chiar bolnavi, cărora nu le cade bine decât o mâncare pentru câini de foarte bună calitate diponibilă în pet shop.

Hrana pentru câini cu probleme de sănătate

Uneori, câinele nu este mofturos ci poate suferi de afecţiuni pe care nu le poţi descoperi decât dacă mergi cu el la un medic veterinar. Câinele poate suferi de boli precum enterita, pancreatita, gastrita, boli ale intestinelor, digestive şi de absobţie deficitară, boli hepatice.  Astfel, hrana pentru câini care asigură sănătatea câinelui prin faptul că are un conţinut scăzut în grăsimi este una de dietă.hrana caini

Bolile precum dermatitele pot fi ajutate tot cu mâncare pentru câini ce conţine aloe vera şi medicul prescrie o raţie zilnică necesară afecţiunii câinelui. La fel se poate proceda şi în cazul câinilor cu probleme renale, cu diabet sau cu probleme articulare, pentru fiecare dintre afecţiuni existând tipuri de mâncare de câini pe care nu este greu să o comanzi pe un site de pe internet în cazul în care  nu o găseşti la pet shopurile din apropierea casei tale.

Câinii sterilizaţi au nevoie de mâncare specială.

Un detaliu pe catre poate că nu l-ai avut în vedere este acela că un câine sterilizat are nevoie de o alimentaţie diferită faţă de ceilalţi căţei. Nu este neaparat mofturos, cât necesităţile sale sunt altele din cauza dezechilibrului hormonal cauzat de intervenţia suferită. Câinele sterilizat poate avea o poftă mai mai mare de hrană pentru câini, însă necesităţile energetice devin mai mici şi din acest motiv el se poate îngrăşa.

Aşa înţelegem că hrana pentru câini trebuie aleasă în funcţie de afecţiunile animalului.