Cea mai scumpa masina din lume costa 30 milioane dolari

Cea mai scumpa masina din lume costa 30 milioane dolari

Se numeste Bugatti 57SC Atlantic, este fabricata in 1936 si a fost vanduta la o licitatie din orasul Santa Monica din statul american California. A fost vanduta pentru circa 30 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa masina din lume. A depasit de la distanta recordul anterior detinut de un model ferrari 250 Testa Rossa din 1957, care a fost vandut in luna mai a anului trecut pentru 9 milioane de dolari, tot la o licitatie.

Modelul Bugatti face parte dintr-o serie foarte limitata, fiind produse doar trei exemplare. Aspectul a fost apreciat chiar din anii a30, apreciindu-se inca de pe atunci ca este un design cu mult inaintea timpului sau.

Casa de licitatii Gooding & Co nu a anuntat nici pretul si nici nu a facut public numele cumparatorului. Presa de specialitate zvoneste ca fericitul cumparator este muzeul de masini Mullin, specializat in automobile de colectie. Muzeul a anuntat ca nu este cumparatorul, dar ca a vorbit cu adevaratul cumparator pentru a permite expunerea masinii pentru o scurta perioada de timp.

Analistii auto apreciaza ca oamenii foaret bogati prefera sa isi plaseze banii in investitii alternative pietei de capital. Astfel, masinile de colectie sunt cea mai buna varianta, deoarece nu le scade valoarea in timp si imbina utilul cu placutul.