Cifra de afaceri a Happy Tour a crecut in 2015 si datorita investitiilor in tehnologie

Happy Tour Group a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de 94 de milioane de euro fata de anul trecut, mentinandu-si ritmul de crestere impus de fondul de investitii ce detine compania.
Fondul de investitii spaniol GED EASTERN FUND II a preluat in 2007 agentia de turism Happy Tour, infiintata inca din 1996 de Nicolae Demetriade. GED are ca scop dezvoltarea operatiunilor de turism ale agentiei si consolidarea acestora pe piata romaneasca.
In sprijinul acestor actiuni, fondul de investitii GED a cumparat in 2010 Paravion si Travel House, Paravion devenind agentia de turism online a grupului, iar in 2011 a achizitionat Prestige Tours, care este astazi tur operatorul grupului, astfel extinzandu-se serviciile companiei Happy Tour.

Investitii in tehnologie de ultima ora ale companiei Happy Tour

CEO-ul grupului de peste 8 ani, Javier Garcia del Valle este de parere ca si investitiile de milioane de euro au contribuit la cresterile inregistrate de companie pe diferite paliere. Acesta spune ca tehnologia de ultima ora pe care o folosesc se poate aplica atat clientilor business, cat si celor de leisure si ca a avut o contributie importanta in cresterea cifrei de afaceri.
In plus, Javier Garcia del Valle considera ca datorita acestor investitii compania reuseste sa raspunda “celor mai complexe nevoi de calatorie” ale turistilor de afaceri si a celor de timp liber, conform unei declaratii din Business Magazin a acestuia.

Cresterea numarului de clienti ai agentiei Happy Tour

Nu doar cifra de afaceri a crescut anul trecut, ci si numarul clientilor business cu 23%, iar cel al clientilor de timp liber cu 20%.
In plus si numarul rezervarilor din mediul online s-a majorat cu 250%, iar compania estimeaza ca va creste cu mai multe zeci de procente si in acest an. De asemenea, charterele efectuate de Prestige Tours au avut un grad de ocupare de 93% in anul precedent.