frica de avion - primul zbor cu avionul

Emoţiile contradictorii ale primului zbor cu avionul

Mi se pare firesc ca atunci când zbori prima data cu avionul să treci prin nişte stări deosebite. Astfel, întrebi cunoscuţii, citeşti, răsfoieşti internetul pentru a găsi informaţii şi remedii împotriva posibilei frici pe care o poate declanşa un astfel de drum.
Unii dintre prietenii mei au deja la activ un număr impresionant de călătorii în afara ţării, astfel încât au trecut de mult timp de emoţiile legate de primul zbor cu avionul. Când trebuie să plece în călătorie tratează totul de parcă ar lua trenul pentru două ore, experienţa fiind una obişnuită, lipsită de spectaculos. Pentru mine însă, care nu am călătorit niciodată în acest mod şi voi zbura în această primăvară prima dată cu avionul, experienţa este aproape ceva ce ţine de domeniul sporturilor extreme, trăirile vor fi la cote maxime.

Cum trec peste teama legată de primul zbor cu avionul?

După cum spuneam, chiar dacă nu sunt foarte tânără, urmează să efectuez primul zbor cu avionul. Am deja biletul cumpărat, am rezervarea făcută pentru vacanţa de Paşte, am planuri pentru ceea ce voi vizita în Roma. Ceea ce mi se pare cel mai greu din toată excursia este drumul din ţară până în Italia: primul meu zbor cu avionul.
În primul rînd, am avut grijă să am călătoria fără escală, pentru a nu mai trece într-un timp atât de scurt prin a doua experienţă de acest tip. Apoi, m-am apucat să întreb familia, amicii despre acest tip de călătorie: toţi mi-au explicat în ce constă, calmându-mă că nimic rău nu se poate întâmpla. Legat de primul zbor cu avionul, sfaturi am primit foarte multe, însă tot nu m-am liniştit, fiindu-mi teamă să nu fac vreun atac de panică.

Soluţii practice dacă eşti prima dată cu avionul

Atunci când am întrebat ce pot face în caz de urgenţă, mi s-au spus nenumărate sfaturi despre prima călătorie cu avionul, printre care şi acela că există un buton de serviciu deasupra locului unde stai în avion, pe care dacă apeşi, o stewardesă vine imediat şi te ajută, în funcţie de ceea ce doreşti.
Am stabilit să ajung la timp la aeroport pentru a nu spori emoţiile din cauza unei întârzieri, am deja în minte ce carte să iau cu mine, o revistă, ce muzică să îmi iau, ce film să am în laptop, astfel încât să imi distrag atenţia de la primul zbor cu avionul şi să treacă timpul mai repede.