Distractia a fost cadoul perfect de Ziua Femeii

Distractia a fost cadoul perfect de Ziua Femeii

Criza economica si ziua libera au adus mari pagube in buzunarele florarilor. In pietele Capitalei, florarii si-au asteptat inutil clientii de la primele ore ale diminetii, pentru ca anul acesta domnii au combinat placutul cu utilul.

Florarii din Bucuresti sustin ca fata de anul trecut vanzarile la flori au scazut cu cel putin 50%.
Potrivit declaratiilor acestora, in unele zone ale orasului florile au inghetat pe tarabe ca si vanzatorii. Fata de 5-6 mii de fire vandute cu cativa ani in urma, acum s-au vandut doar o mie.

Vanzatorii isi mai pun speranta in ziua de luni, cand bucurestenii vor cumpara mai multe flori pentru colegele de serviciu.

Si saloanele de frumusete au fost ocolite. Proprietarii sustin ca de vina este criza economica. Desi au afisat tot felul de oferte, doamnele nu le-au trecut pragul.

In schimb, cluburile au fost pline noaptea trecuta.

Domnii au preferat sa petreaca alaturi de alesele lor Ziua de 8 Martie distrandu-se in familie.
In multe cluburi puteau fi vazute familii intregi sarbatorind Ziua Femeii.

Cat te costa o vacanta de o saptamana cu iahtul lui Johnny Depp

Cat te costa o vacanta de o saptamana cu iahtul lui Johnny Depp

Daca este sau nu din cauza crizei nici nu mai conteaza, dar important de stiut este ca fanii celebrului actor american pot petrece o vacanta in aceasta vara cu iahtul sau (foto).

O saptamana pe Vajoliroja pe Marea Mediterana costa 130.000 de dolari. Constructia nautica clasica de aproape 50 de metri lungime a fost achizitionata de Depp in 2007 si a fost restaurata complet un an mai tarziu. Aceasta pastreaza aspectul liniilor de iahturi cu aburi din 1930.

Numele de Vajoliroja a rezultat din amestecul pe care actorul l-a facut din numele partenerei de viata, al cantaretei Vanessa Paradis, al sau si al copiilor sai Lily Rose si Jack. Iahtul are spatiu pentru zece persoane, plus opt ale echipajului, si cuprinde o camera de cina, veranda pentru sezlonguri, o biblioteca, o camera de zi, patru cabine de dormit si, bineinteles, un sistem video de intretinere a dispozitiei invitatilor si un sistem de comunicatii cu uscatul.

Badulescu

Badulescu, ANAT: Majoritatea chelnerilor isi fac meseria de parca s-ar scuza ca o fac 

Atitudinea celor care lucreaza in unitatile turistice lasa, de multe ori, de dorit, si este din cele mai importante probleme care trebuie rezolvate, considera Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT si director general ANAT Media.
” Ca o constatare personala, cu regret observ ca majoritatea chelnerilor, bellboy-lor etc. (ma refer si la restaurante) isi fac meseria de parca s-ar scuza ca o fac… Nu se vede zambetul sincer intalnit in Occident, SUA, ca sa nu mai vorbim de Thailanda. Se observa ca nu isi fac meseria cu placere. De fapt, am fi tare curiosi sa stim cat la suta dintre romani isi fac meseria din placere, si aici nu ma refer doar la industria turistica.”, considera Badulescu.
De altfel, oficialul asociatiei considera ca problemele turismului din Romania sunt de doua categorii. „Turistii straini, e drept, precum si cei romani, nu pot fi pe deplin multumiti pana nu se rezolva doua probleme. Una de ‘hard’, alta de ‘soft’, vorbind in termeni informatici. Cea de aharda reprezinta infrastructura rutiera si aici cred ca va dati seama ca ANAT nu are ce sa faca. Logic. Cea de asofta o reprezinta serviciile turistice, care nu sunt neaparat cele mai deficitare pe Litoral. Avem multe probleme inclusiv in Bucuresti.”, a afirmat Badulescu.
Totodata, oficialul a precizat ca scopul principal al ANAT este sa apere interesele agentiilor de turism, dar nu este dator sa promoveze Romania peste hotare si sa aplice reglementari legislative, asa cum este Ministerul Turismului.
In plus, oficialul ANAT nu vede nimic rau in a trimite turisti romani in afara tarii. „ANAT nu e Ministerul Turismului, ci asociatia de breasla a agentiilor de turism. Agentii care vand atat destinatii din Romania, cat si alte tari, si care si aduc turisti straini in Romania. Nu vad nimic rau in a trimite turisti romani in afara, important e si cum sa aducem turisti straini in Romania”, considera Badulescu. Totodata, ANAT trebuie sa respecte interesele agentiilor de turism din Romania. „Iar daca agentiile castiga din a duce turistii romani in afara, ANAT trebuie sa le respecte interesele. Ar fi hilar ca ANAT sa fie acuzat de atradare de taraa, asa cum au incercat sa o faca anumiti oficiali acum mai multi ani”, a afirmat purtatorul de cuvant.
In plus, Badulescu considera ca Litoralul romanesc a inceput sa faca progese semnificative doar in ultimii ani, in timp ce Bulgaria are un avans de 15 ani in fata Romaniei, cel putin in privinta Litoralului.

La Balea se dezgheata investitiile

La Balea se dezgheata investitiile

Ninsorile abundente din ultima vreme sunt un semn bun pentru administratorii de la Balea Ice Hotel, acum lucrarile de constructie pot sa inceapa. Acesta va fi al patrulea an consecutiv in care se construieste cel de-al patrulea hotel de gheata. Arnold Klingeis, administratorul Balea Ice Hotel, spune ca cifra de afaceri se va majora cu 30%, pana la valoarea de 40.000 de euro.

„Am inceput acest proiect, al construirii unui hotel de gheata, pentru a oferi zonei Balea mai multa vizibilitate. E un loc minunat dar care s-a bucurat de mai putina atentie decat

Agentiile de turism reduc preturile. E loc (si) de mai bine? 

Agentiile de turism reduc preturile. E loc (si) de mai bine? 

Confruntate cu scaderea numarului de turisti, atat din cauza crizei cat si din cauza cresterii numarului de persoane care decid sa calatoreasca pe cont propriu in strainatate, agentiile de turism au inceput sa ia masuri. Intebarea este: sunt suficient de mari reducerile de pret pentru a-i convinge pe turisti sa apeleze la agentii?
La solicitarea baniinostri.ro, ANAT ne-a trimis o lista cu unele dintre cele mai tentante oferte pentru strainatate ale catorva agentii membre ale asociatiei.
Prima oferta este din partea Marshal Turism, care a cerut 555 de euro de persoana pentru un revelion in Antalya, in perioada 27.12.2009 – 02.01.2010. Hotelul este Kervansaray Lara, 5 stele, situat, potrivit booking.com, la circa 12 km de centrul orasului Antalya si la 10 km de aeroport. In pret intra mesele, de tip Ultra All Inclusive, transport cursa charter direct Bucuresti – Antalya si retur, cazarea, cina festiva de revelion, transfer aeroport – hotel – aeroport si asistenta turistica. Serviciile neincluse cuprind taxele de aeroport, 95 de euro, taxa de viza 15 euro, asigurarea medicala si excursiile optionale. Daca adaugam la cei 555 de euro si taxele neincluse rezulta un total de 665 de euro de persoana. Pe cont propriu, daca vreti sa petreceti urmatorul revelion acolo la un hotel de 5 stele din regiune, va costa circa 550 – 600 de euro, de persoana, aici intrand transportul cu Turkish Airlines dus-intors (toate taxele incluse) si cazarea in perioada 27.12.2010 – 02.01.2011 (sase nopti). Din pacate, companiile aeriene care au curse directe Bucuresti a Antalya sunt aproape inexistente, asa ca nu prea aveti alte optiuni in afara biletului de 290 euro dus-intors de la Turkish Airlines. Un hotel de 5 stele din regiune, potrivit booking.com, costa minim 500 de euro o camera dubla, pentru doua persoane, sase nopti. Daca aveti insa buget mai redus puteti gasi cazare la pensiuni turistice, unde sase nopti de cazare vor costa in jur de 150 – 160 de euro o camera dubla, pentru doua persoane, mic dejun inclus. La 3 stele veti gasi, pentru aceeasi perioada, preturi de 250-300 euro pentru o camera dubla, doua persoane.
A doua oferta recomandata de ANAT vine din partea agentiei Eximtur, care ofera cazare la hotelul de 4 stele Starlight Suites Am Heumarkt din Viena la preturi incepand de la 96 euro pe noapte, camera dubla, mic dejun inclus, doua persoane. Daca vreti sa mergeti pe cont propriu, in luna martie, la acelasi hotel, va trebui sa platiti minim 105 euro, fara mic dejun si 110 euro cu mic dejun inclus, pentru o camera dubla. Aveti insa la alegere si alte hoteluri, daca vreti sa calatoriti pe cont propriu. Astfel, in martie, potrivit booking.com, gasiti, la hotelurile din Viena, camera dubla cu 50 de euro la 3 stele sau 60 de euro pentru 4 stele.
A treia recomandare este o oferta a agentiei Paralela45, care propune, in perioada ianuarie – martie, la hotelul de 5 stele Grand Hyatt din Dubai, o noapte de cazare in camera dubla la 234 de euro. Daca mergeti fara agentie, va trebui sa platiti, pentru o noapte la acest hotel, 240 de euro camera dubla, fara taxa de oras si taxa de servicii. Ultimele doua adauga 20% la pretul initial, ceea ce duce pretul final la aproape 290 de euro. Tot pe booking.com puteti gasi insa si oferte pentru alte hoteluri din Dubai. Astfel, o camera dubla la un hotel de 3 stele poate costa 50 de euro, la 4 stele 60 de euro si 100 de euro la 5 stele. La acestea insa se adauga cele doua taxe mai sus amintite, care adauga 20% la pretul final. Astfel, cu minim 120 de euro, pret final, va puteti caza la 5 stele in luna martie in Dubai.
A patra recomandare a ANAT nu are specificata agentia, dar se refera la revelionul trecut petrecut la Hotel Ibis Wenceslas Square, 3 stele, din Praga. Astfel, patru nopti acolo au costat 186 euro de persoana pentru patru nopti, mic dejun inclus. Daca mergeti pe cont propriu revelionul viitor tot acolo, va costa, potrivit booking.com, circa 485 euro camera dubla, adica aproape 245 euro de persoana. Exista si alte hoteluri in Praga daca aveti de gand sa cheltuiti mai putin. Astfel, potrivit booking.com, patru nopti de cazare la un hotel de 3 stele costa minim 300 de euro camera dubla, doua persoane, si aproape 340 de euro la 4 stele.
Am mers doar pe preturile oferite de booking.com, considerat unul dintre cele mai populare site-uri de acest fel. Recomandarea noastra este ca, dupa ce gasiti oferta pe acest site, sa intrati direct pe site-ul hotelului respectiv pentru face o comparatie.

Preferința pentru un restaurant cu specific italian

Cum aș putea explica pentru cineva de ce iubesc să merg în timpul meu liber într-un restaurant italian din București? Am fost pus în această situație, de a spune cuiva toate lucrurile plăcute pe care le regăsesc eu mereu acolo și sentimentele de mulțumire cu care mă încarc atunci când plec după o masă nemaipomenită. Tot ceea ce mi se întâmplă din momentul în care trec pragul unui astfel de loc mi se pare aproape fantastic. Bineînțeles spun fantastic în sensul de nemaipomenit, de bun din punct de vedere calitativ și afectiv, nu că mi s-ar întâmpla acolo experiențe ezoterice sau de domeniul științifico-fantasticului ori basmului.

Plăcerea clientului este pe primul loc în restaurantele italiene din București

Tot personalul dintr-un restaurant italienesc cu care am putut intra în contact a fost foarte bun și concentrat pe a-și face treaba foarte bine. Nimic de mântuială, nimic în goana după bani, totul ca la carte, de parcă lucrul se făcea pentru propria casă, în familie. Un astfel de loc te îmbie să revii deoarece are toate energiile canalizate pe a te face să te simți bine, ceea ce este și firesc de altfel. Nu poți avea o afacere pentru oameni fără să ai în prim plan mulțumirea lor.

Începând cu atmosfera, mobilierul, muzica, ospatarii, bucătarii, meniurile, totul te face să te simți confortabil și bine-venit. De parcă ai fi o persoană dragă de mult așteptată care în cele din urmă a apărut în pragul casei lor. Meniul este foarte diversificat: de la pizza tradițională, paste, carne de pui, de porc, pește, supe de tot felul și salate, la deserturi delicioase și băuturi deosebite. Trebuie doar să merci măcar o dată într-un astfel de restaurant italian, astfel încât a doua și a treia oară să revii doar din plăcere.

Cadouri si reactii ciudate de Sfantul Valentin

Cadouri si reactii ciudate de Sfantul Valentin

Sarbatoarea dragostei din 14 februarie, o sarbatoare imprumutata din cultura occidentala, nespecifica ortodoxismului, reprezinta o data importanta pentru cupluri. E o „proba de foc” pentru barbati in a face cadoul protrivit, dar si pentru femei, care uneori trebuie sa faca fata unor surprize ciudate si care, nu de putine ori, reactioneaza pe masura cadoului.

Susan Morrison, o actrita de stand-up comedy, povesteste cum, desi isi considera sotul perfect, intr-un an i-a facut cadou un spray de mobila. „Pachetul era frumos ambalat si mirosea a levantica, asa ca m-am gandit ca e o crema de maini. In plus, mi-a adus si o cutie cu bomboane de ciocolata. Sarbatoarea e imediat dupa Craciun si Revelion, iar femeile de obicei vor sa mai slabeasca dupa aceasta perioada. Sotul meu inca nu intelege de ce ma enervez si i le arunc in fata”, spune Susan, citata de publicatia Edinburgh Evening News.

„In anii ’80 erau la moda felicitarile mari cu niste coperti pufoase. Eram la scoala cand am primit intr-un an o astfel de felicitare de la o fata, dar in loc sa fiu placut surprins m-am simtit stingherit. Acum, cand ma intreaba prietenii cand mi-am dat seama ca sunt homosexual, ma gandesc la acel moment”, realizeaza actorul britanic Craig Hill.

Prezentatorul TV Phil Mac Hugh isi aminteste cum intr-un an nici el nu a ales un cadou potrivit. „I-am cumparat odata sotiei un sort de bucatarie cu manusi pentru cuptor, dar situatia nu a avut un final prea bun. Totusi, sortul si manusile aveau inimioare imprimate pe ele”, spune Phil in apararea sa.

Nicola Roy, o actrita din Londra, povesteste cum in timpul facultatii a fost invitata la un restaurant unde se serveau fructe de mare. „Nu am avut curajul sa-i spun ca nu suport frcuctele de mare asa ca m-am fortat sa le mananc pe toate. Ca sa fie si mai rau, el a comandat si vin rosu, ori eu sunt alergica la vinul rosu. A doua zi aveam o durere de cap ingrozitoare, iar buzele mi se umflasera”, spune Nicola, gandindu-se ca acela era deja un semn al unei relatii de scurta durata.

„De ani de zile lucrez de Sfantul Valentin, asa ca pe mine ma lasa rece. Dar odata am avut o noapte foarte aglomerata si mi-am dat seama ca nu pregatisem nimic pentru Roz, alaturi de care traiesc de 20 de ani. Am incropit repede o felicitare dintr-un cartonas si taieturi dintr-o revista. Pana la urma i-a placut mai mult tocmai pentru ca era facuta de mana”, isi aminteste David Ramsden, proprietarul unui restaurant din Boston.

pizza cu rucola de la trattoria buongiorno

Ce poti alege dintr-un meniu de trattoria?

Dupa cum denumirea o sugereaza, intr-o trattoria, meniul este in primul rand apropiat de ceea ce este specific italienesc. Pe primul loc se afla trattoria pizza, apoi se gasesc paste, salate, bruschete, supe, orez, peste, preparate diverse din carne, dulciuri din cele mai gustoase. Intr-o pizzerie din Bucuresti, spre exemplu, am mancat cea mai buna pizza de la restaurantul Trattoria Buongiorno, chiar mai buna decat cele pe care le-am mancat in Italia.

Ce tipuri de pizza gasesti la Trattoria Buongiorno

La tratoria, pizza este nelipsita, evident! Cateva tipuri de pizza trattoria sunt: Tartufo Nero, Buongiorno, Quatro Stagioni, Rustica Italiana, Vegetariana. De la pizzeria din Bucuresti am avut ocazia sa le comand pe toate, sa le mananc cu deosebita placere pe fiecare dintre cele enumerate mai devreme. Trattoria Pizza Rustica Italiana mi s-a parut cea mai delicioasa deoarece contine: mozzarela si bacon afumat italian, are oregano, rucola, sos de rosii Cirio dar si rosii cherry. In periada in care tin post, prefer sa comand o pizza vegetala deoarece stiu ca este si foarte delicioasa, are gust desavarsit, dar imi si creeaza o stare de bine, bucurandu-ma de gust chiar daca nu este de dulce.

Delicii pentru desert, pe langa pizza

Daca vrei sa iei masa in oras, atunci pe langa o tratoria pizza este ok sa mai comanzi si un desert. Din cele pe care le au in meniu cei de la pizzeria din Bucuresti, eu aleg frecvent clatite cu crema care e facuta din mascarpone cu scortisoara sau o tarta de casa, gatita cu branza. Este imposibil sa rezisti la asemenea delicii culinare. Prietenilor mei le place mai ales tiramisu, fiind recomandata si ca reteta casei. Este foarte placut si avantajos sa iesi cu prietenii intr-un loc in care sa te simti ca intr-o familie.

25.000 euro ca sa impusti sute de mistreti (la Balc)

25.000 euro ca sa impusti sute de mistreti (la Balc)

25.000 euro ca sa impusti sute de mistreti (la Balc)

Potrivit Realitatea TV, miliardarul Ion Tiriac plateste o taxa de concesiune de doar 1 miliard de lei vechi pe an pentru cele 15 hectare ale domeniului de la Balc. Recesiunea se pare ca n-a afectat in acest an setea de vanatoare printre potentati, Tiriac avand si in 2008 nume grele din business-ul international printre invitati. O schimbare a avut totusi loc: presa n-a mai avut acces dupa ce imaginile cu sute de mistreti macelariti gospodareste de la o distanta de cativa metri au socat anul trecut telespectatorii mai sensibili. Reporteri au insistat insa asupra gestului umanitar al miliardarului roman care va dona carnea mistretilor impuscati unor camine de batrani si case de copii. Nu stim daca asta i-a impresinat si pe mistreti determnandu-i sa iasa cu pieptul inainte in fata gonacilor.

Tiriac, vanatoare, Balc, mistreti

Iliescu s-ar putea retrage din PSD!

Iliescu s-ar putea retrage din PSD!

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a anuntat astazi, pe postul Antena 3, ca ar putea sa se retraga din toate functiile detinute in partid, in functie de rezultatul Congresului PSD din 20 februarie. Iliescu a explicat ca principalul motiv al unei eventuale retrageri ar fi preocuparea legata de votul pe liste impus de Mircea Geoana dar si de varsta sa inaintata. Fostul presedinte al Romaniei va implini, pe 3 martie, varsta de 80 de ani.